Basic Electrical Engineering Units MCQs Multiple Choice Questions and Answers Objective Questions and Answers

0
158

Basic Electrical Engineering Units MCQs

1. SI unit of charge is:

  1. coulomb
  2. ampere
  3. voltage
  4. watt

Ans: 1

2. SI unit of magnetic flux is:

  1. newton
  2. tesla
  3. weber
  4. farad

Ans: 3

3. Which one is not a unit of energy:

  1. watt
  2. kWh
  3. Wh
  4. joule

Ans: 1

4. 1 pound is equal to:

  1. 2.224  newtons
  2. 4.448 newtons
  3. 8.996 newtons
  4. 36 newtons

Ans: 2

5. The disadvantage/disadvantages associated with overhead distribution systems is/are:

  1. Lightning Surges
  2. Very high initial cost
  3. Both of these
  4. None of these

Ans: 1

6. 1 yard equals:

  1. 3 meters
  2. 0.9144 meters
  3. 1.1348 meters
  4. 0.3367 meters

Ans: 2

7. horsepower is unit for:

  1. Power
  2. Energy
  3. Force
  4. None of these

Ans: 1

8. tesla is a unit for:

  1. Magnetic flux
  2. Magnetic flux density
  3. Capacitance
  4. Torque

Ans: 2

9. 1 kilogram is:

  1. 1.23 pounds
  2. 2.2 pounds
  3. 3 pounds
  4. 0.973 pounds

Ans: 2

10. Unit of frequency is:

  1. farads
  2. henry
  3. hertz
  4. ohm

Ans: 3

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here